Ιστορικό

Η αρχή

Ξεκινήσαμε το 1987, στο μικρό κτίριο της Κοραή 221 με δύο αίθουσες, έχοντας σαν βάση μια πολύ απλή σκέψη: Αγγλικά δεν μαθαίνεις, αν δεν μιλήσεις Αγγλικά!

Θέλαμε όλα τα παιδιά να ακούσουν την J. Webster να τους μιλάει την μητρική της γλώσσα, την Αγγλική και τον Σ. Μιχαηλίδη να τους αναλύει τις δυσκολίες της γλώσσας που και ο ίδιος συνάντησε στην Αγγλία και να τους βοηθήσει να τις ξεπεράσουν.

Γνωρίζαμε όμως ότι η διδασκαλία μιας γλώσσας δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη χωρίς την εμπειρία. Έχοντας ζήσει διάφορεs καταστάσεις στην Αγγλία προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ‘Αγγλικό πνεύμα’ στους μαθητές μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι διαμορφωμένα με ξενόφερτες ιδέες και δραστηριότητες, μιλώντας πάντα Αγγλικά, σαν να ήμασταν στην Αγγλία! . Και αυτό κάναμε.

Η εφαρμογή του All in English και ο ιδανικός συνδυασμός Έλληνα και Αγγλίδας ήταν και είναι οι κύριες αιτίες που εκατοντάδες μαθητές μας από τότε, έχουν κάνει την Αγγλική δεύτερη γλώσσα τους, έχοντας αποκτήσει ευχέρεια στην χρήση της, πτυχία στο βιογραφικό τους και εργασία σε θέσεις όπου τα Αγγλικά είναι προϋπόθεση.

Σήμερα

Στα χρόνια που ακολούθησαν εξελιχθήκαμε, έχουμε αλλάξει και κινηθήκαμε εμπρός με τις εποχές, αλλά ποτέ δεν χάσαμε εικόνα από το πιο σημαντικό πράγμα, το κέντρο βάρους και αυτό είναι το κοινό μας – οι μαθητές μας – εσείς.

Στο ίδιο σημείο, στην Κοραή 221, το αρχικό κτίριο έχει αντικατασταθεί με μεγαλύτερο. Στην Νέα Ιωνία, στην γωνία Φιλαδέλφειας 132 – Κυρίλλου, λειτουργεί παράρτημα του κεντρικού του Βόλου από το 2013.

Tα ποσοστά επιτυχίας σε εξετάσεις, το προσωπικό και ο αριθμός μαθητών μας έχουν αυξηθεί, έχοντας σήμερα μαθητές από σχεδόν όλες τις περιοχές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, κάποιες μεταξύ των οποίων είναι Άνω Βόλος, Μελισσιάτικα, Νέα Δημητριάδα, περιοχή ΜΕΤΚΑ και Γατζέα. Η ατμόσφαιρα παραμένει φιλική, φιλόξενη και χαρούμενη και, τελευταίο αλλά σημαντικό, σύγχρονη τεχνολογία smart boards (IWB)- laptops έχουν ενσωματωθεί στην τάξη, προσθέτοντας ενδιαφέρον, ζωντάνια και αποτελεσματικότητα στο μάθημα.

Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που δεν άλλαξε!

Είναι η ταυτότητα με την οποία ξεκινήσαμε. Οι προθέσεις μας και στόχοι που είχαμε τότε παραμένουν ακριβώς ίδιοι σήμερα, όπως επίσης και εμείς προσωπικά, σαν άνθρωποι. Παραδόξως, ότι αλλαγές έγιναν προς το καλύτερο ήταν αποτέλεσμα της αρχικής μας προσέγγισης που δεν αλλάξαμε ποτέ!

Αυτή, ίσως, είναι η πεμπτουσία του σχολείου μας σήμερα.