Συχνές Ερωτήσεις

1. Πού βρίσκονται τα 2 κέντρα Αγγλικών στον Βόλο & την Νέα Ιωνία;

Το κεντρικό κτήριο βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή του Βόλου, ακριβώς απέναντι από το πάρκο του Αγίου Βασιλείου, στην Κοραή 221. Είναι 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Βόλου και μόλις 1 λεπτό από την στάση “Αγ. Βασιλείου” του λεωφορείου Νο 4.

Το παράρτημα της Νέας Ιωνίας βρίσκεται στην διασταύρωση Φιλαδελφείας 132-Κυρίλλου. Είναι 10 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία της Ευαγγελίστριας και λιγότερο από 1 λεπτό από την είσοδο του Στρατιωτικού Πρατηρίου (Στρατόπεδο Γεωργούλα).

Πατήστε στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για να δείτε τους τοπικούς χάρτες

2. Θέλω να αρχίσω Αγγλικά για πρώτη φορά. Ποια είναι η καλύτερη ηλικία;

Οι περισσότεροι νέοι μαθητές που εγγράφονται κάθε χρόνο στις Junior τάξεις μας είναι μαθητές της 2ας ή 3ης Δημοτικού, ωστόσο αυτό δεν είναι ο κανόνας. Κατά καιρούς, είχαμε μαθητές που άρχισαν τα Αγγλικά στην 4η, 5η ή 6η Δημοτικού και σπάνια μετά την 1η Γυμνασίου, εκτός περιπτώσεων ενηλίκων.

3. Με ποια τάξη θα αρχίσω; 

Με την a+b Junior One Year, η οποία είναι οι δύο Junior τάξεις με ενσωματωμένη την ύλη τους σε μία και που εμείς κάνουμε σε 9 μήνες – από Σεπτέμβριο ως μέσα Ιουνίου, τότε που τελειώνει το ελληνικό σχολείο.

Είναι μια καθοριστική τάξη για παιδιά ηλικίας από 7 ετών και πάνω που αρχίζουν συστηματικά κάτι σχεδόν άγνωστο, την πρώτη τάξη στα Αγγλικά (στην ουσία 2 τάξεις), η οποία είναι “γεμάτη” από άποψη διδακτέας ύλης.

Έχουμε δει επανειλημμένα, ότι μόνο μια ομαλή, αβίαστη, χωρίς βιασύνη και συχνά διασκεδαστική εισαγωγή στην ξένη γλώσσα και η συχνή επαφή με αυτή βοηθάει την ψυχολογία τους και δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε τα “πρωτάκια” να αποκτήσουν ενδιαφέρον για τα Αγγλικά. Από τη στιγμή που το ενδιαφέρον τους ενεργοποιείται , και πρέπει να πούμε ότι 99,9% αυτό συμβαίνει στα τμήματά μας, όλα μετά γίνονται πιο εύκολα, σχεδόν απλά.

Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε 3 μαθήματα την εβδομάδα από μιάμιση ώρα το κάθε μάθημα (για την ακρίβεια 1 ώρα και 20 λεπτά), ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2 μαθήματα, και ο επιπλέον χρόνος σημαίνει:

 • Ένα επιτυχημένο και ευχάριστο ξεκίνημα
 • Λιγότερη βιασύνη και τροχάδην διαμέσου των σελίδων του βιβλίου
 • Λιγότερη εργασία για το σπίτι και λιγότερες λέξεις να μαθευτούν για κάθε μάθημα άρα λιγότερη πίεση για μαθητές και γονείς
 • Ότι υπάρχει χρόνος για επιπλέον βοήθεια, όσα παιδιά το χρειάζονται
 • Ότι γίνονται όλες οι από κοινού δραστηριότητες του βιβλίου που ενισχύουν ομαδικότητα και κοινωνικοποίηση
 • Ολοκλήρωση όλων των βιβλίων συμπεριλαμβανομένου του βιβλίου Γραμματικής
 • Αρκετός χρόνος για συνομιλίες και role-play μεταξύ παιδιών στα Αγγλικά
 • Πάνω από όλα, Πλήρη Έλλειψη Άγχους

Η επόμενη τάξη της a+b Junior One Year είναι η A SENIOR.

4. Η a+b Junior ακούγεται καλή επιλογή. Δεν θα είναι όμως δύσκολο; Κάποια γραμματικά φαινόμενα δεν τα έχουν κάνει ακόμη στο Ελληνικό σχολείο!

Ακόμη και αν είχαν γίνει στο σχολείο, τα ίδια γραμματικά φαινόμενα στα Αγγλικά είναι διαφορετικά! Είναι δύο γλώσσες με αισθητές διαφορές δόμησης προτάσεων, γραμματικής και εκφράσεων μεταξύ τους και συνιστάται ανεπιφύλακτα να μαθαίνονται εντελώς αποκομμένα, χωρίς επιρροή ή μετάφραση από την μία στην άλλη.

5. Με ποια τάξη αρχίζουν τα περισσότερα παιδιά; Γιατί με αυτή;

Το 98% των μαθητών μας, 2ας ή 3ης Δημοτικού, αρχίζουν με την a+b Junior την ολοκληρώνουν με επιτυχία και συνεχίζουν ως το Proficiency, οι περισσότεροι ως την 2α Γυμνασίου. Οι κύριες αιτίες αυτής της επιλογής είναι:

 • ότι κερδίζουν μία σχολική χρονιά
 • το κόστος της a+b Junior (δίδακτρα και βιβλία) είναι περίπου 40% χαμηλότερο
 • τους βοηθάει περισσότερο με τα Αγγλικά του Δημοτικού και
 • ότι τελειώνουν με τα πτυχία αρκετά πριν το Λύκειο.

Εμείς θα προτείναμε την a+b.

6. Τι θα γίνει αν δεν μπορέσω να τα καταφέρω στην a+b;

Αν και αυτό συμβαίνει σπάνια, για τους μαθητές των Junior τάξεων διαθέτουμε μια περίοδο 6 εβδομάδων από την έναρξη για προσαρμογή στην καινούργια γλώσσα και να ξεπεράσουν το πολιτισμικό σοκ (culture shock). Αν ο μαθητής σταματήσει μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν θα πληρώσετε για τα μαθήματα που έκανε και οι γονείς δεν έχουν καμία υποχρέωση προς εμάς. Αν οι ίδιοι το επιθυμούν, μπορεί ο μαθητής να δοκιμάσει ξανά την επόμενη χρονιά με τα ίδια βιβλία.

7. Προσφέρετε μαθήματα Αγγλικών εκτός standard προγραμμάτων;

Οι περισσότεροι από τους μαθητές μας, κατατάσσονται σε ένα από τα standard απογευματινά προγράμματα (3 ως 4 μαθήματα την εβδομάδα). Ωστόσο, είναι δυνατό να κλείσετε μια σειρά μαθημάτων για βράδυ ή πρωί (π.χ. 4 ώρες την εβδομάδα) ή μια σειρά μαθημάτων επιλογής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

8. Ποιος αποφασίζει τι ώρα θα έχω μάθημα;

Εσείς αποφασίζετε κατά την εγγραφή. Θα σας δείξουμε όλα τα διαθέσιμα ωράρια της τάξης σας και θα επιλέξετε την ώρα που θέλετε. Σε περιπτώσεις μαθητών που είναι αδέλφια σε διαφορετικές τάξεις, έχουμε την δυνατότητα να συγχρονίσουμε το πρόγραμμα τους ώστε να έρχονται και να φεύγουν μαζί, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε απόλυτα διαχειρίσιμο.

9. Έχω κάνει μαθήματα αλλού. Πως ξέρετε σε τι επίπεδο είναι τα Αγγλικά μου;

Θα αξιολογήσουμε το επίπεδό σας από την αρχή, όταν θα ολοκληρώσετε ένα κατατακτήριο διαγώνισμα και θα συζητήσετε τους στόχους σας με ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας δείξετε το ενδεικτικό της προηγούμενης τάξης σας.

10. Τι πρέπει να κάνω αν βρίσκω τα μαθήματα πολύ εύκολα ή δύσκολα ;

Παρακαλούμε να το συζητήσετε με τον δάσκαλο σας ο οποίος θα είναι στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσει, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες θα επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

11. Γιατί οι τιμές είναι μειωμένες για πρωινά μαθήματα από ότι το απόγευμα;

Τα μαθήματα το απόγευμα έχουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από ότι το πρωί, έτσι προσφέρουμε τα πρωινά με μειωμένη τιμή. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη και η ποιότητα διδασκαλίας παραμένει ή ίδια!

12. Πόσοι μαθητές θα είναι στην τάξη μου;

Ο μέσος αριθμός μαθητών σε μία τάξη είναι 9 και ο μέγιστος 12, οι οποίοι πρέπει να “υπάρχουν” στην τάξη αν δεξιότητες που βελτιώνονται μόνο με συχνή επανάληψη, όπως,

 • ομαδικές εργασίες και ομιλία στα Αγγλικά “μπροστά σε άλλους χωρίς να ντρέπομαι”
 • αναπαράσταση των διαλόγων του βιβλίου μεταξύ τους και
 • γραμματικές και λεξικές εφαρμογές στον ηλεκτρονικό πίνακα (IWB)

θεωρούνται σημαντικές και κίνητρο για τον μαθητή, από αυτόν που διδάσκει την γλώσσα.

13. Κάνετε Καλοκαιρινά τμήματα;

Καλοκαιρινά τμήματα οργανώνουμε κάθε χρόνο για όσους μαθητές επιθυμούν και μπορούν να παρακολουθήσουν, και ολοκληρώσουν, την επόμενη τάξη από αυτή που τελείωσαν. Η διάρκεια τους είναι 7 ή 8 εβδομάδες, ανάλογα με την τάξη αλλά πάλι μένουν 6 ως 9 εβδομάδες εντελώς ελεύθερες για διακοπές. Το κόστος είναι χαμηλότερο από ότι είναι η ίδια τάξη τον χειμώνα.

14. Θα πάρω βαθμολογία της προόδου μου και πιστοποιητικό στο τέλος της χρονιάς;

Όλοι οι μαθητές θα πάρουν τρεις εκθέσεις προόδου με λεπτομερή σχολιασμό όλων των δεξιοτήτων τους (μία σε κάθε τρίμηνο) και, όσων οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές κατά τουλάχιστον 55%, πιστοποιητικό στο τέλος που θα αποδεικνύει το επίπεδο των Αγγλικών τους.

15. Που κυμαίνονται τα δίδακτρα σας;

Τα τελικά δίδακτρα ποικίλουν ανάλογα με την τάξη, τον αριθμό παιδιών της ίδιας οικογένειας που εγγράφονται και τον τρόπο πληρωμής.

Έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε ότι καλύτερο, με προσιτά δίδακτρα, δηλαδή,

 • Εξετάσεις των δύο top πανεπιστημίων (Cambridge & Michigan) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές μας (χωρίς να διαχωρίζουμε τους “καλούς” από τους ”μέτριους”)
 • 10 διαφορετικά επίπεδα μειώσεων των διδάκτρων
 • Πολλές δραστηριότητες για τους μαθητές
 • Τον συντομότερο δυνατό χρόνο παρακολούθησης,

και, φανταζόμαστε, ότι ο αριθμός μαθητών που επιλέγουν εμάς, συγκριτικά με άλλους, θα μπορούσε έμμεσα να είναι μια ένδειξη για την καταλληλότητα τόσο των διδάκτρων, όσο και γενικά του “πακέτου” μας.

16. Κάνετε εκπτώσεις;

Παρέχουμε 10 διαφορετικά είδη εκπτώσεων διαθέσιμες για όλους. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εκπτώσεις, παρακαλούμε μιλήστε με τους υπεύθυνους πριν ή κατά την εγγραφή.

17. Πως μπορώ να πληρώσω;

Μπορείτε να πληρώσετε με τραπεζικό έμβασμα, επιταγή ή μετρητά, επιλέγοντας έναν από τους 6 ξεχωριστούς τρόπους πληρωμής που ταιριάζει στα δικά σας δεδομένα. Παρακαλούμε να το συζητήσετε μαζί μας για λεπτομέρειες.

18. Δεν έχω Ελληνική υπηκοότητα. Χρειάζομαι κάτι επιπλέον από ότι ένας Έλληνας μαθητής;

Όχι, τίποτε επιπλέον από ότι χρειάζονται οι Έλληνες μαθητές.

19. Ποιοι είναι οι καθηγητές;

Οι καθηγητές μας διαθέτουν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα προσόντα για τη διδασκαλία Αγγλικών και γονείς συχνά έχουν σχολιάσει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη είναι το κλειδί για την διατήρηση του ενδιαφέροντος και της αποτελεσματικότητας στην τάξη. Οι καθηγητές μας συμμετέχουν σε συχνά staff meetings, παρακολουθούν εξωτερικά σεμινάρια και καθοδηγούνται τακτικά από την ακαδημαϊκή μας ομάδα. Θα βρείτε στους δασκάλους μας πάθος, ενθουσιασμό και ειλικρινή αφοσίωση στην εξέλιξη των μαθητών τους, δημιουργώντας συνεχώς κίνητρα για αυτούς να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά.

20. Ποιοι διοργανώνουν τις εξετάσεις στις οποίες συμμετέχετε;

Έχοντας μακρόχρονη συνεργασία μαζί τους, είμαστε διαπιστευμένο κέντρο προετοιμασίας από το British Council, υπεύθυνοι των εξετάσεων του Cambridge University (Αγγλίας) και την Hellenic American Union υπεύθυνοι των εξετάσεων του Michigan University (ΗΠΑ). Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουμε συμπεριλάβει στην γκάμα εξετάσεων και άλλους φορείς, ιδιαίτερα όταν μας το ζητούν οι ίδιοι οι μαθητές, όπως LRN, ESB ή όποιο άλλο επιθυμούν.

Μενού Ερωτήσεων

 1. Πού βρίσκονται τα 2 κέντρα Αγγλικών στον Βόλο & την Νέα Ιωνία;
 2. Θέλω να αρχίσω Αγγλικά για πρώτη φορά. Ποια είναι η καλύτερη ηλικία;
 3. Με ποια τάξη θα αρχίσω;
 4. Η a+b Junior ακούγεται καλή επιλογή. Δεν θα είναι όμως δύσκολο; Κάποια γραμματικά φαινόμενα δεν τα έχουν κάνει ακόμη στο Ελληνικό σχολείο!
 5. Με ποια τάξη αρχίζουν τα περισσότερα παιδιά; Γιατί με αυτή;
 6. Τι θα γίνει αν δεν μπορέσω να τα καταφέρω στην a+b;
 7. Προσφέρετε μαθήματα Αγγλικών εκτός standard προγραμμάτων;
 8. Ποιος αποφασίζει τι ώρα θα έχω μάθημα;
 9. Έχω κάνει μαθήματα αλλού. Πως ξέρετε σε τι επίπεδο είναι τα Αγγλικά μου;
 10. Τι πρέπει να κάνω αν τα μαθήματά μου είναι πολύ εύκολα ή δύσκολα;
 11. Γιατί οι τιμές είναι μειωμένες για πρωινά μαθήματα από ότι το απόγευμα;
 12. Πόσοι μαθητές θα είναι στην τάξη μου;
 13. Κάνετε Καλοκαιρινά τμήματα;
 14. Θα πάρω βαθμολογία της προόδου μου και πιστοποιητικό στο τέλος της χρονιάς;
 15. Που κυμαίνονται τα δίδακτρα σας;
 16. Κάνετε εκπτώσεις;
 17. Πως μπορώ να πληρώσω;
 18. Δεν έχω Ελληνική υπηκοότητα. Χρειάζομαι κάτι επιπλέον από ότι ένας Έλληνας μαθητής;
 19. Ποιοι είναι οι καθηγητές;
 20. Ποιοι διοργανώνουν τις εξετάσεις στις οποίες συμμετέχετε;